شاید بارها این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که اصلا در قالیشویی، فرشها به چه روشهایی شسته میشوند؟ چه شباهتها و تفاوتهایی میان آنها وجود دارد؟ در دنیای امروز تکنولوژی پیشرفت بسیاری داشته است و به همین اندازه نیز در مراکز و مشاغل مختلف، شاهد به روزرسانی در نحوه به انجام رساندن پروسه کاری و حتی به روزرسانی وسایل و دستگاههای مورد استفاده آنان هستیم.
انواع روشهای به کار گرفته شده در قالیشویی
شاید بارها این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که اصلا در قالیشویی، فرشها به چه روشهایی شسته میشوند؟ چه شباهتها و تفاوتهایی میان آنها وجود دارد؟ در دنیای امروز تکنولوژی پیشرفت بسیاری داشته است و به همین اندازه نیز در مراکز و مشاغل مختلف، شاهد به روزرسانی در نحوه به انجام رساندن پروسه کاری و حتی به روزرسانی وسایل و دستگاههای مورد استفاده آنان هستیم.
در قالیشوییهای امروزه هم از دستگاههای پیشرفتهای برای شستن فرشها استفاده میکنند. البته نوع روش شست و شوی هر فرش با توجه به میزان کثیفی و آلودگی که دارد یا نوع فرش و جنس تار و پود آن و حتی یک سری نکات دیگر تعیین میشود. البته تشخیص همه اینها توسط کارشناسانی که در این مراکز هستند صورت میگیرد. پس همین موضوع نشان میدهد که این کار، کاری تخصصی است و یک مجموعه قالیشویی معتبر باید در دپارتمان خویش متخصصانی باتجربه برای این زمینه در نظر بگیرد تا بتواند مشتریان ثابتی برای خود رقم بزند. به همین دلیل شما باید همیشه در انتخاب قالیشویی خوب دقت و توجه لازم را داشته باشید، اما این روش هایی که در قالیشویی به کار گرفته میشوند چیست؟
یکی از قدیمیترین روشها برای شستن فرش در مراکز قالیشویی روش سنتی است و این موضوع تماما از نام این روش پیداست. در اصل میتوان گفت این روش همان روشی است که سالیان پیش مادربزرگها و پدربزرگهای ما، برای شستن فرشهای منزل خود به خصوص نزدیک ایام عید و برای خانه تکانی از آن بهره می گرفتند.
این روش شامل مراحل غبار روبی، پهن کردن فرش روی زمین و پاشیدن مواد شوینده روی آن و در نهایت شستن آنان میشود. در قالیشوییهایی که به روش سنتی فرش مشتریان را میشویند، درست طبق مراحلی که گفتیم عمل میکنند. تنها فرقی که این روش با روش سنتی قدیم دارد، این است که از خشک کن برای خشک کردن فرشها استفاده میکنند تا بتوانند فرش را در موعد مقرر به مشتری تحویل دهند. قالیشوییهای سنتی همچنان بر این معتقدند که بهترین روش شستن فرش ،روش سنتی و قدیمی است که از نیاکان به آنان به ارث رسیده است و روشهای مدرن امروز را چندان قبول ندارند.
در این نوع از روش شست وشو همانطور که از نامش پیداست، نیمی از مراحل شست و شو توسط دستگاهها صورت میگیرد و بخشی دیگر توسط نیروی انسانی انجام میشود. در این روش، یک شخص و یا اپراتور از ابزارهای گوناگونی مانند فرچه و همچنین شلاق زن و یا ابزارهای آبگیری، برای شستن فرشها استفاده میکنند. در واقع میتوان گفت، این روش ترکیبی از روش سنتی و تمام اتوماتیک است که در روش سنتی به خاطر وجود نیروی انسانی و روش اتوماتیک به خاطر وجود دستگاههای مورد استفاده در روند شست وشو. گفتنی است که در این روش، فرشها را روی زمین پهن میکنند و بعد آن را میشویند.
در این روش برخلاف روشی که در قالیشویی نیمه اتوماتیک و سنتی به کار میگیرند، تمام مراحل شستشو توسط دستگاههای به روز صنعتی انجام میشود و کارگران این مراکز فقط وظیفه حمل و نقل فرشها را برعهده دارند. در این روش فرشها توسط دستگاه شستشو شسته میشود و کارگران باید فرش را داخل این دستگاهها قرار بدهند.
این دستگاهها دو نوع دارند که یکی از آنها نوع دیسکی و دیگری از نوع صفحهای است که فرشها روی تسمه بزرگی که این دستگاهها دارند، پهن شده و به حرکت درمیآیند. در ادامه کار در و مسیری که قالی درون این دستگاهها طی میکند، تجهیزاتی از جمله شلاقزن اتوماتیک و فرچه اتوماتیک قرار دارد که با مواد شویندهی مخصوصی که در آنها ریخته شده و فشار زیاد آب، تماما بافت فرش را تمیز کرده و آن را از هرگونه آلودگی پاک میکنند.
پس از آنکه پروسه شستن فرش تمام شد، فرش به دستگاه آبگیر لولهای منتقل شده تا تمام رطوبتی که در بافت آن وجود دارد گرفته شود که در اثر رطوبت فرش کپک نزده و یا بوی نامطبوع نگیرد. سپس فرشها به گرمخانهای فرستاده میشوند تا به طور کامل خشک شوند .
در این مقاله تلاش کردیم انواع روشهای شست و شو در قالیشوییها را برای شما عزیزان بیان کنیم، اما باید بدانید که اگر بخواهید فرشهای شما در مراکز قالیشویی تمام اتوماتیک شسته شوند، باید هزینه بیشتری برای شستن آنها بپردازید. همچنین مراکز قالیشویی موجود میتوانند خدماتی غیر از شستن فرش را به مشتریان ارائه کنند. مانند موکت شویی و مبل شویی حتی در محل که شما میتوانید در صورت نیاز به هرکدام از خدمات مربوطه از آنها بهره ببرید.
پیوندهای مرتبط: قالیشویی در رسالت
ویژگی های خاص اجاق گاز بست