آیا تجهیزات به کار رفته در یک قالیشویی در شستن فرشها اهمیت دارد؟
(اخبار رسمی): حتما به یاد دارید که در سالهای گذشته چطور فرشها به صورت دستی شسته میشدند! کاری سخت و دشوار که اغلب افراد حداقل سالی یکبار مجبور به انجام آن بودند. چرا که فرشها دائما مورد استفاده قرار گرفته و کثیف میشدند و چارهای جز شستن دستی آنها وجود نداشت.
آیا تجهیزات به کار رفته در یک قالیشویی در شستن فرشها اهمیت دارد؟
صرف هزینه و زمان طولانی از یک طرف و سنگینی فرشهای شسته شده از سوی دیگر، شستشوی فرش را به یک معضل جدی تبدیل کرده بود.
گاهی در پایان کار و تحمل جابهجاییهای سنگین، فرش به طور کامل تمیز نشده و حتی دچار آسیب نیز میشد. خوشبختانه چند سالی است که قالیشوییهای معتبری روی کار آمدهاند که فرش، قالی و موکت شما را در سریعترین و بهترین حالت ممکن شستشو میدهند. این مراکز با کمک تجهیزات و دستگاههای پیشرفته، آسیبهای وارده را به حداقل میرسانند.
اما همواره این سوال مطرح است که به چه اعتباری باید فرشهای ماشینی و دستباف خود را به قالیشویی بسپاریم؟ دستگاههای این مراکز چطور فرش را میشویند که آسیبی به آن وارد نشود؟ آیا تجهیزات قالیشوییها در کیفیت نهایی کار آنها دخیل است؟
با ماه همراه باشید تا به این سوالات متداول پاسخ دهیم.
انواع دستگاههای قالیشویی
همانطور که اشاره کردیم، قالیشوییها به کمک تجهیزات و دستگاههای خود، فرشها به بهترین نحوه ممکن شستشو میدهند. در واقع، کیفیت و عملکرد یک قالیشویی ارتباط مستقیمی با تجهیزات مورد استفاده آن دارد. دستگاههای به روزتر، از تکنولوژی بالاتری برخوردار بوده و آسیب کمتری را به فرش وارد میکنند.
به طور کلی، قالیشوییها از دو نوع دستگاه برای مراکز خود بهره میبرند. دستگاههای قالیشویی دستی و اتوماتیک. هر کدام از این دستگاهها به منظور خاصی و برای حجم مشخصی از فرش ساخته شدهاند. در هر حال، هر دوی این تجهیزات فرآیند شستشویی فرش را تسهیل کرده و آن را اصولیتر انجام میدهند.
شاید اهمیت این تجهیرات و دستگاهها برای شستشوی فرشهای ماشینی یا موکت محسوس نباشد. اما در مورد فرشهای نفیس دستباف و ابریشمی، اوضاع کمی تفاوت دارد. این نوع از فرشها به شدت به دمای آب، مواد شوینده و برسهای شستشو حساس بوده و باید توسط یک قالیشویی معتبر و با کمک تجهیرات جدید و مناسب شسته شوند.
در ادامه انواع دستگاههای قالیشویی را به طور مفصل توضیح خواهیم داد.
دستگاه قالیشویی دستی
دستگاههای دستی، اغلب در قالیشوییهای کوچک یا مصارف خانگی کاربرد دارند. شرکتهای نظافتی که نیروهای کاری را به منازل میفرستند نیز از این دستگاهها برای شستن فرشهای دستباف کمک میگیرند. تجهیزات دستی، فرش را با برسها مناسب و حجم معینی از مواد شوینده شستشو داده و فرآیندی اصولی را رقم میزنند.
دستگاههای قالیشویی دستی، قابلیتهای فراوانی دارند. آنها ابتدا با مکش پرقدرت خود، گردوغبار موجود در اعماق فرش را به سطح آن آورده و در نهایت خارج میکنند. سپس مواد شوینده را به اعماق و سطح فرش تزریق کرده و شستشو آغاز میشود. شما میتوانید فشار آب و میزان مواد شوینده را در این دستگاهها بر اساس نیاز فرش خود تنظیم نمایید.
در مرحله آخر و پس از شستشو، دستگاه فرشها را آبگیری کرده و خشک میکند. مرحله خشک کردن مهمترین مرحلهی شستن فرشها است. چرا که اگر رطوبتی روی فرش باقی بماند، باعث پوسیدگی آن خواهد شد. اما نگران نباشید، دستگاههای دستی به طور کامل رطوبت موجود را گرفته و فرشی خشک به شما تحویل خواهند داد.
دستگاه قالیشویی اتوماتیک
دستگاههای اتوماتیک همانطور که از نامشان مشخص است، کمترین نیاز را به نیروی انسانی دارند. در این دستگاهها تمامی مراحل شستشوی فرش، توسط خود دستگاه انجام شده و در نتیجه کمترین میزان هدر رفت آب را دارد. همچنین به علت ماشینی بوده فرآیند، سرعت شستن فرشها به شدت بالا رفته و کارها سریعتر انجام میشوند.
این دستگاهها دارای چندین فرشه مناسب بوده که میتوانند تمامی فرشهای ماشینی و دستباف را شستشو دهند. در تجهیزات اتوماتیک نیز فرآیند شستشوی فرشها با گردو غبارگیری آغاز شده و سپس شستن فرش آغاز میشود. در نهایت نیز فرش شسته شده به گرمخانه برده میشود تا رطوبت خود را از دست داده و خشک شود. کارخانههای قالیشویی مجهز به دستگاههای اتوماتیک میتوانند هر نوع فرش با هر سایز و تراکمی را شستشو دهند.
دستگاههای اتوماتیک خود به انواع میزی، ریلی و دیسکی تقسیم میشوند. همچنین تجهیزاتی نظیر دستگاه قالیشویی ثابت، دستگاه آبگیر لولهای، دستگاه شلاق زن، دستگاه گردوخاک گیر فرش، دستگاه پولیشر، دستگاه جابهجاکننده فرش و دستگاه فرچه دو موتوره را دارا هستند.
امروزه بسیاری از قالیشوییهای معتبر نظیر قالیشویی ابریشم اصل به نشانی abrishamasl.com، قالیشویی ادیب به نشانی adibcarpet.com و قالیشویی نوین به نشانی ghalishoienovin.com از دستگاههای اتوماتیک برای شستشوی فرشها استفاده میکنند. این موضوع باعث شده تا قالی و قالیچههای شما با کمترین آسیب شسته شود.
دستگاه قالیشویی میزی
تجهیزات در دستگاههای قالیشویی میزی، به صورت قابت قرار گرفتهاند. فرشها در ابتدا خیس شده و سپس توسط نوار نقاله به زیر برسها و فرچههای دستگاه فرستاده میشوند. در این مرحله عملیات شستشو توسط مواد شوینده روی فرش آغاز میشود. در نهایت پس از شستشوی فرش، نوارهای نقاله فرش را به زیر فشار زیاد آب میبرند تا آبگیری انجام شود. در نهایت نیز فرش لوله شده و برای خشک شدن آماده میشود.
دستگاه قالیشویی ریلی
دستگاههای ریلی سرعت عمل بسیار زیادی را برای شرکتهای قالیشویی فراهم میکنند. فرآیند شستشوی فرشها توسط این دستگاه تفاوتی با دستگاه رو میزی ندارد. تنها سرعت انجام مراحل بسیار بیشتر است. دستگاههای قالیشویی ریلی میتوانند در کمتر از 10 ساعت حدود 500 فرش را بشویند.
دستگاه قالیشویی دیسکی
دستگاههای دیسکی برای مصارف خاص ساخته میشوند. این دستگاه میتواند فرشهای بالای 100 متر با شستشو دهد. تنها باید پرسنل قالیشویی فرش را درون دستگاه قرار دهد تا پس از شستشو و آبکشی، به صورت لولهای از آن خارج شود.
ارائه خدمات
متاسفانه شستشوی دستی فرش آسیبهای زیادی را به آن وارد میکند. اغلب افراد از ابزار و مواد شوینده مناسب فرش خود استفاده نمیکنند. از طرفی جابهجایی فرشهای خیس نیز به شدت سخت بوده و ممکن است سلامت افراد را به خطر بیاندازد. یک راه مطمئن برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، کمک گرفتن از یک قالیشویی معتبر نظیر قالیشویی ابریشم اصل، قالیشویی نوین و قالیشویی ادیب است، برای اطلاعات بیشتر درباره این شرکت میتوانید به قسمت درباره ما وبسایت آنها مراجعه کنید.
قالیشوییهای حرفهای از تجهیزات و ماشین آلات به روز و استانداردی استفاده میکنند که برای شستشوی فرش ساخته شدهاند. در حقیقت کارایی و عملکرد یک قالیشویی به تجهیزات و دستگاههای مورد استفاده آن بستگی دارد.
پیشنهاد میکنیم شما نیز برای شستشوی فرشهای ماشینی، دستباف و ابریشمی خود به قالیشوییهایی با تجهیزات مناسب و بهروز مراجعه کنید.
حقایق باورنکردنی درباره ضرورت شام عروسی در باغ تالار